4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Tiden tickar förbi och annat som skulle vara medpå denna påskinspirerade middag förbereddes. Utan njutning kan det kvitta och det är lika bra att njuta medan man kan
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötteroch paradiset är nära. Koka upp rikligt med saltat vatten, koka sparristopparna aldente, om du har fått tag på riktigt fin och färsk sparris så gör det inget om sparris nästan är rå, ta upp och låt rinna av
Lägg ut alla ingredienser på tallrik, forma citroncrèmen till små ägg och placera på tallriken, avsluta med att plocka små dillkvistar och mangoldskott att dekorera med
Ha ned två matskedar smör i kartrullen med lök och värm upp på låg värme. För en självgod man som alltid måste reflektera kring sitt matintresse, för någon som alltid måste synas, vara konstant halvdryg på andras bekostnad och ständigt visa upp att han minsann orkar laga ordentlig mat vore det enerverande
Det blev alltså färdigmarinerad (smokey BBQ) Nötytterfilé medfärskpotatissallad. Jag tycker smaken och saftigheten i jordbubbar 'gifter sig' mycket bra med kött faktiskt
Salladpå finstrimlad brysselkål med apelsin-dijonvinaigrette, rostade hasselnötter och pecorino. Lägg upp salladen i en serveringsskål eller på ett fat
Smaka eventuellt av med lite flingsalt och strö över de rostade fröna. Den ger salladen en spännande smak med karaktär samtidigt som den binder samman spenaten, mangolden, mache eller vad jag nu har för bladgrönt i salladen för dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.