Jag tycker inte det var länge sedan jag storhandlade och nu är det tomt i kylen igen. Konstigt, lika konstigt som att veckan endast verkar bestå av måndagar och fredagar
Blanda färsen noga tillsammans med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen (med blöta fingrar)på en smord ugnsfast form eller fat och forma till en limpa
I soffan vid sidan om mig sitter min son och hans bästa kompis och spelar Minecraft på tvn. Just nu bygger de en träkoja, och är visst inte helt överens om var lampor och dylikt ska sitta i kojan
Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt
Stekte strimlad kyckling och grönsaker och sen en currysås över det och in i ugnen en stund. När man ställer in maten i ugnen ett tag så tycker jag det blir mycket godare smaker och krämigare sås
Toppa till sist woken med massor av härlig koriander. Förutom vitkål så är woken preppad med massor av smakrika ingredienser såsom chili, ingefära och vitlök
Detta svänger ni ihop ganska snabbt och passar perfekt en vardagkväll. Servera med valfritt tillbehör, hos oss blev det ugnsrostad sötpotatis, smörstekta haricot verts och smulad fetaost
Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna. lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Lägg på tomatsås, strimlad skinka och riven mozarella och rulla ihop från kortsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.