Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
600 g kycklingfile 30 g torkad karljohansvamp 4 dl vatten 2 schalottenlökar, finhacka 3 vitlöksklyftor, finhacka ½ dl vetemjöl 25 g smör 2 msk olivolja salt & peppar 2 ½ dl sött marsalavin ½ dl vispgrädde 3 msk koncentrerad kycklingfond 2 msk dijonsenap. - Läs hela inlägget här 600 g kycklingfile. 30 g torkad karljohansvamp. 3 msk koncentrerad kycklingfond
Lägg på avokadokräm ochkycklingoch garnera med rödlöks- och chiliringar. Man tjänar också på att köpa färsk svensk kyckling, både etiskt och smakmässigt
Kavla ut degen till passande storlek, blanda krossade tomaterna med kryddorna och blanda med en stavmixer sen bred jämt över pizzan, lägg på champinjon, kyckling, mozzarella och sist oregano
Bryn kycklingen runt om i en stekpanna tillsammans med smör, hackad vitlök och salt och peppar. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i kycklingenoch strössla över svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.