Ett slags slow cooking-verktyg som är tänkt att hjälpa till medoch spara tid i köket. Det följde med ett litet recepthäfte som jag tänkt hålla mig till i början
Det är därför positivt att koka , ångkoka (eller göra grytor med) grönsakerJag testade som sagt att laga i den igår och gjorde en "Shredded (strimlad) chipotle kyckling"
Ica Maxi hade billig saffran igår så jag handlade flera paket så senare idag ska jag nog baka något med saffran så att det börjar lukta riktigt gott och jul i huset
Färdigkokt men med tråkig färg. Men igår tillagade jag två hela kycklingar i min Crock-pot, det blev trångt och jag var lite orolig hur det skulle gå men det blev jättebra
" och som grädde på moset blir energikostnaden jämfört med en vanlig ugn en bråkdel. På bilden har jag fyllt Crock-Pot med fyra kycklinghalvor utan ryggrad, tre stora delade lökar och ca 500 g champinjoner. 5 liter, rymmer lätt en hel kyckling som väger sisådär 1. 5 kilo med tillbehör och passar således den lilla familjen på 2-3 personer. 7 liter och passar den stora familjen och egentligen skulle alla ha just denna om man tänker snabba middagar till veckan och matlådor mm. En arbetsinsats på 15-20 minuter och resten sköter sig helt själv, resultatet blir alltid "åh så gott. 5 kilo med
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar. På med locket. )Lyft ur kycklingen (den faller i bitar) och grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.