3 vitlöksklyftor
2 tsk sumak - kan ersättas med mera lime
1 tks
spiskummin
1 tsk
malen koriander
1 msk
riven färsk ingefära
½ lime,
rivet skal och saft
salt och svartpeppar
Kör ingredienserna till marinaden i en mixer och smaka av till lagom hetta, syra och sälta.
Tryck med en gaffel i kycklingklubborna så det går hål här och var i skinn och kött, på detta viset tar kycklingen upp mer smak från marinaden.
Lägg kycklingklubborna och bönorna i en ugnsfast form och häll över marinaden, täck över och ställ det i kylen för att marinera i några timmar.
Ju längre marinering, ju mer smak.
Ställ formen mitt i ugnen på 125 grader och tillaga ca 1 timme Efter halva tillagningen lägger du ner paprika och selleribitar i formen.
Kolla gärna med en termometer så att köttet är genomstekt, 82 grader intill benet ska det vara, har du inte termometer till hands kan du titta på köttsaften som ska vara genomskinlig när köttet är klart.
Servera gärna kycklingen med en kall yoghurtsås med smak av lime och mynta!
Här har jag blandat kyckling med potatis och liteolika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter siglite själv
IngredienserPortioner. 4 4 dl couscous 2 förp pastasås med basilika (à 390 g) 1 grön paprika 600 g färska köttbullar 150 g fetaost Att ha hemma 4 dl vatten 1/2 tsk salt 2 tsk oregano peppar Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.