Kycklingochbaconbiffar med currysås. Mixakycklingoch bacon ( om du inte kan mixa så hacka fintoch smått) hacka löken ochvitlöken smått, krydda med litevitpeppar (ej salt
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléernaoch bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigtimitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter imindrebitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivoljaochcitronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonernaimindrebitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuterTillsättbuljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihoptill en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta. ca 30 min Skal. ca 5 min S
Här är ett recept på den rimmadekyckling jag gjorde i fjol, med honung och soya imarinaden. Provade nu i helgen att göra en liknandevariant på kycklingbröst
Det skulle vara paprika med kycklingen, men det hade jag inte hemma, men lade en hel purjolök istället (ta en halv om du har paprikorochvill följa ursprungsreceptet)
KYCKLINGEN. •Finhackavitlökenoch gör en vitlökspuré. RISET. •Marinera den tinadekycklingenivitlökspuré, kryddblandningen (salt o peppar,curry, spiskummin) samt sojan
En currysås gjord på lök och äpple behöver koka längre än vad jag hade tid med igår (jag fuskade och kortare koktiden en del jämfört med vad som står i receptet nedan, jag hade en något för stor lök ochbananen var intetillräckligt mogen) Så jag är inte helt nöjd även om sambon tyckte såsen var bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.