Krämig pasta med kyckling, citron och basilika
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 mindre kycklingfiléer
  • salt, peppar
  • smör
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 bitar soltorkade tomater
  • 1 burk/tetra kokta kikärtor (á 400g)
  • 3 dl grädde
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka basilika
  • 1,5 dl gröna oliver med pimiento
  • 1400 g spaghetti eller fettuccine
  • parmesanost eller pecorino
  • 1 Tillbehör:Halvera kycklingfiléerna på längden och stek dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra och stek så de får fin yta runt om. Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen.Hacka löken och låt den mjukna i smör i stekpannan. När löken börjar bli genomskinlig, pressa i vitlök och stek ytterligare en minut. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad. Ha i mer citron om en syrligare smak önskas. Låt allt puttra ihop några minuter så grädden tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Ha ner den stekta kycklingen och halverade oliver. Låt puttra ytterligare 1-2 minuter.Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå av vattnet från pastan och blanda den med såsen. Servera med riven parmesanost eller pecorino.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.