Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsås och toppa detta med mozzarella – och det blev det verkligen
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. För att det ska gå ännu fortare att laga kan man använda sig av färdigstrimlad kycklingfilé
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris Svampsås 1 gul lök 250 g champinjoner 1 msk olja 1 msk balsamvinäger 1 msk vetemjöl 2 dl mjölk 1 dl crème fraiche 1 msk soja salt och peppar Pannbiff ca 500 g blandfärs 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 msk senap gärna dijon 1/2 dl vatten 3 morötter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tag ut formen och varva skivor av mozzarella och salami mellan kycklingbitarna. Skölj kikärtorna och blanda med rucola, champinjonerna, balsamvinäger samt salt och svartpeppar
Servera kycklingenmed gratängen och den goda kryddoljan. Värm under tiden en stekpanna till högsta temperatur och bryn kycklingbrösten i olja i ett par minuter på varje sida till fin brynt färg
Parmesan och kycklingmed. Tillsätt paprika, mjölk, grädde och kycklingbuljong. Strömavbrott på fm med dåligt batteri både i iPhone och systemkamera är ingen bra kombo
Häll såsen i färskpastan, lägg upp på tallrik och toppa med gräslök, chili och ev. 1. Koka färskpastan i en lite större kastrull enligt bruksanvisning, häll ut vattnet och ställ kastrullen åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.