Höj till grillfunktion de sista minuterna för att få extra krisp men var noga så att de inte bränns. Det är superlätt att göra, det blir krispigt utan att drypa av fett och smaken är helt magisk
Enkel att göraockså. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Lägg den andra hälften av champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen. Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter. 2 1/2 dl Kelda lagalätt
Fräs den mjuk i lite av smöret i en stekpanna. 1kala potatisen och skär den i tunna strimlor. 1Grädda i nedre delen av ugnen 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk
Skala och skiva potatis och lök. Varva i en form och krydda med salt och peppar mellan varven. Koka upp crème fraiche, mjölk och grädde och pressa i vitlöken
Hur jag gör potatismos kan man se HÄR. Hacka löken och stek på den hastigt. Champinjonsås. Forma färsen till en köttfärslimpa och lägg den mitt på baconet och linda in limpan med bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.