Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast. Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "KorvStroganoff" på bloggen eller ej
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Skiva falukorven i stavar. Tillsätt Cream Fraiche och matlagningsgrädden. Häll korven i en kastrull och fräs den i flytande margarin och krydda med salt och peppar
Korvstroganoff är en klassiker även i vårt hem. Skiva korven i slantar. Denna gången försökte jag använda mått så att det blir enklare att förstå och förklara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.