Jag serverade grytan med ris och mexikansk majssallad. Man kan variera sin köttfärsås och ha i allt från russin, ärtor till morötter och den är lika god att tillagas medvegofärs
Lägg sedan den krispiga färsen i en sil så all vätska rinner bort. Salta och stek färsen i het panna så att det får ordentligt med färg, det ska bli krispigt
En helt vanlig vardagskväll letade jag runt efter recept på en koreansk ”bowl”, Bibimbap. En skål med ris och kryddiga grönsaker, ris och ett stekt äggmed krämig gula
Färsk ingefära. 5 färska champinjoner. 1 paket kokta äggnudlar. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst
Servera genast med kokt ris och lite soja. Woka grönsakerna hastigt och rör hela tiden. Tillsätt spenaten under omrörning när grönsakerna börjar mjukna
Tillsätt den hackade chili, vitlöks- och ingefärsblandningen och rör om. Stek eller fritera det marinerade fläskköttet i omgångar och lägg över i en skål vid sidan med en hålslev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.