4 550 g falukorv 900 g fast potatis 1 gul lök 1 rödlök salt och vitpeppar 1 tsk timjan 1 l köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 lagerblad 1/2 ask färsk persilja (à 20 g) Sallad 1/2 cosmopolitansallad 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, rivenpepparrotoch skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Kokt Torsk medPepparrotssmör. Kokt torsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del. Under tiden skirar Du smöret tillsammans medpepparroten på plattans eftervärme
Servera medkokt potatis. Kokt torsk. Börja med att sätta på potatisen. Färsk pepparrot. R och jag njuter men pluttisarna , dom ville hellre ha ugnspannkaka
Idag blev det vitkål ochfalukorv, enkelt och gott. Smaka av med salt och peppar. Jag försöker alltid att äta så mycket som möjligt efter säsong, det är både godare och billigare, och sparar dessutom ofta på miljön
Servera med nypotatis koktmed mycket färsk dill, nykokta primörer, skirat smör ochrivenpepparrot. Skirat smör ochnyrivenpepparrot på koljan gör mig nästintill tårögd (och det beror inte på att perpparroten är stark)
Servera fisken på en bädd av sallad och lägg kokt nypotatis ochpepparrot vid sidan om. Det här är huvudrätten som vi åt efter den kokta vita sparrisen (som publicerades härom dagen)
4 bit torskrygg (á 150 g) vitt vin lagerblad salt vitpeppar 24 färskpotatisar salt 1 knippe dill 30 g bladspenat olja, till stekning salt 12 gröna sparrisar 200 g färsk pepparrot, riven 500 g räkor med skal dill, efter smak 500 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.