Mullbärs- och kokoskakor. Men definitivt ett mycket bra val när du själv vill njuta av något sött, segt och tuggigt, eller kanske bjuda på något gott till kaffet om du får oväntat besök (väntat går givetvis också bra)
De innehåller inte något vete, inget socker och ingen mjölk. Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär
Om du tycker att det behöver sötas mer - det beror på hur mycket sötma du får av bananen och apelsinen, så tillsätt lite kokossocker eller honung och blanda ner i smeten
Vill du ha ännu lite sötare, så tillsätt en färsk dadel eller en liten klick honung. Jag serverade mina morotsplättar med en klick färskost - påMackan från Oatley, som jag blandade med lite vaniljpulver och ringlade sedan över lite honung som extra "helglyx" samt körsbär på toppen
Visste du att man kan göra en massa godsaker av grönsaker och rotfrukter. -). Morotskaka känner vi ju till sedan tidigare och morot är ju tacksamt att ha i bakverk i och med att den ger sötma
Tillaga snabbt och enkelt - helst ska det vara klart när disken är borta och kaffet är klart. Ni som följer mig vet att jag har några kriterier för det jag ska äta och baka/laga
Vete, socker ochmjölk är uteslutet sedan tidigare, men nu vill jag även äta ägg-fritt eftersom jag jobbar på att få bort ett virus i kroppen som legat och "lurat" i flera decennier
Skölj och skala rödbetorna och riv dem fint med rivjärn eller i matberedare. Det blev några rödbetor över och jag funderade på vad jag skulle göra med dem
Jag ville göra en nyttigare och mer snabb-bakad variant på pepparkakor. Så jag gjorde en mjölblandning av havremjöl, bovetemjöloch majsmjöl som jag smaksatte med chaikrydda (=pepparkakskrydda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.