Läs alla KOCKENSTIPS. Johan Andersson Sous Chef Restaurang VILA i Norrköping. Här kommer ett litet recept där jag valt att använda kummelrygg tillsammans med lite olika texturer utav blomkål och broccoli
Putsa gåsen på överflödigt fett och koka det i vatten. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipsetfrån mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Slå på olja och kokande vatten och blanda väl. Alla tidigare KockensTips. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret
Putsa köttet fri från hinnor. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltade kantareller ochlingonchutney
Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Snitta köttet lätt på båda sidor och lägg ner det i en plastpåse tillsammans med marinaden. Tryck försiktigt på potatisen med en sked eller med handflatan så att den krossas lätt
Jag tänkte bjuda er på min version av cheesecake som jag och min goda vän och kollega Andreas Brettmark tog fram ihop och körde som lunchdessert på Restaurang Vatten Gourmet & Cafe
Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil
Slå på vin och häll påmed vatten så det täcker. Grovhacka lök, morot och rotselleri och lägg det och de frästa läggen i en stor gryta tillsammans med vitlök, tomatpuré, rosmarin och timjan
Varje södra stat har sin egen variationpå BBQ sås och här är den varianten vi använder i Texas. Kanske tankarna går till olja, boskap och stora rancher, stora Stetsonhattar eller stora Cadillacs med longhorns på motorhuven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.