Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Igår hade vi lilljulafton med min mamma som inte kommer kunna följa med oss ner till Skåne där vi kommer fira jul
Denna ankrätt åt vi på nyårsafton, och det blev en riktig hit. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Kristihimmelsfärdsdagen firar vi med att grilla nånting alldeles extra, träkolsgrilladankbröst. Den grillas först på öppen grill för att få en krispig yta och därefter indirekt på en bädd av kryddade apelsinskivor i aluminiumfolie
Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen. Medan kyckling marineras så förbereder man såsen och vitlöken och ingefäran
Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
) supergod och enkel att laga. Salt. Persilja. Hacka morötter och lök. Skär fisken i lagom stora kuber. Stek lök och morötter lätt i smör i en stor gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.