En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall. Skala och skiva rabarber ganska tunt och lägg i smord pajform
Receptet på Rabarber Chutneyn kommer från kokaihop. Nu är det din tur min vän. 5 kg rabarber i bitar. Ca 10 min. Koka upp och låt puttra i ca 40 min, tills chutneyn tjocknat
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är minfavoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Skiva rabarbern tunt. En härlig paj med smak av försommar. 5 dl havregrynFyllning400 g rabarber0. Grädda pajen på 225° i ca 15-20 minuter. 400 g rabarber
Tillsätt mjölet, men inte allt på en gång, har mätt på ett ungefär hur mycket mjöl jag använde så prova er fram, arbeta degen ca 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt in i mitten av ugnen ca 8 minuter
Knäck, nötter och paj deg, kan ju inte gå fel. Pajdeg. Gör fyllningen under tiden pajskalet gräddas. Grädda sedan i ugnen 10 minuter i 200 grader. Smölt smör, socker och sirap i en kastrull, låt koka i 5 minuter. Häll fyllningen i pajskalet och grädda 10 minuter i 200 grader
Men nu kurrar min mage på bra här så dags att göra mat, tur det går fort. Ni kanske vill ha receptet på mina tjocka spjäll som jag gör till Julbordet i år så lägger in det här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.