För någon månad sedan vågade jag mig på hälsosam knäck för första gången. Jag hann precis ta bort kastrullen från plattan när detta hände, men man ser ändå att det är vitt längst upp (ner) på mina knäck, även om det inte skar sig så mycket
knäckformar. knäckformar. Rada upp knäckformarna. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°
Jag har gjort en klassiskknäck den här gången – en naturell med ”gräddsmak” samt en med sötmandel. Något som för många hör julen till är knäck, ett sånt där klassiskt julgodis som funnits på diverse gottebord väldigt väldigt länge
Ofta när jag ska göra pannacotta med likörsmak eller med någon spännande topping finner jag mig bläddrandes i böcker och i bloggens arkiv för att hitta ett recept på klassisk pannacotta att utgå ifrån
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Knäckig äppelkaka. Om man ska ha många gäster, eller om man tänker att när man ändå bakar så kan man göra stor sats för att frysa in, då är långpannebak en kanonidé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.