florsocker1. Byt chokladen till mindre bitar i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen så den smälter. Rör i lakritspulver, vaniljsocker, salt och strösocker så det löser upp sig. Rör i äggen sist.
12. Rör
ihop chokladsmeten med vetemjöl och bakpulver.
13. Smöra
och mjöla en springform på cirka 23 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175°C i 20-25 minuter. Låt svalna.
14. Vispa
grädden. Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Toppa med grädde, hallon och pudra över lite florsocker. Vill du vafriera det hela byter du hallonen mot jordgubbar. Det är också gott att blanda både jordgubbar och hallon.
Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Om du som jag gillar choklad med hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig
Sikta florsocker över kakan och servera tillsammans med lättvispad grädde. Inte hann jag med att lägga ut de recept jag hade tänkt innan jul, efter jul, innan nyår, efter nyår
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.