För laktosfritt - Använd laktosfritt smör. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Lägg lite hallonsylt, 0,5-1 tsk, i varje grop. Grädda i 175 grader ca 18 minuter
Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter tills de fått fin färg. 200 g rumstempererat smör. 200 g rumstempererat smör
Min mamma bakade världens godaste maränger. En orsak är naturligtvis att jag försöker att minimera sockerkonsumtionen här i huset, och maränger är ju bland det sötaste man kan stoppa i sig
Använd en pizza-slicer för att markera upp kexen. En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Spröda mandelkakor som är lite sega i mittenIngredienser till ca 40 kakor100 gr mandelmjöl25 gr malda hasselnötter3 äggvitor3 ½ dl florsockerrivet skal av ½ ekologisk citronlite extra florsocker till att pudra över Gör så här. Låt smeten stå och vila i ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen ca8-10 minuter. Ingredienser till ca 40 kakor
Rör rumsvarmt margarin och socker poröst. Ställ dessa på en plåt. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C. Reseptet är taget från Dagens muffins 150 g margarin eller smör. 50-100 g hackad blockchoklad
men där får eventuella gäster som läser här allt vänta och se. Ställ ut ca 20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca 20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca12-14 minuter
Tillsätt jästen, creme fraiche, sirap, sukrin, äggula, saffran, salt och till sist mjölblandningen. LussebullarIngredienser Bulle150 g smör1 dl vispgrädde4 dl vatten1 g saffran50 g jäst1 dl creme fraiche2 msk sukrinNågra korn stevia1 äggula½ tsk salt10-14 dl Elins mjölblandning2 msk sirapFyllning100 g smör3 msk socker2 msk sukrinnågra korn stevia1 ½ tsk kanel2 tsk kardemumma8 st sötmandlarGör så härSmält smöret i en kastrull. Baka ut degen till ca 40 bullar. Låt jäsa ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg, som är rumstemspererat och grädda i 150 grader i mitten av ugnen i ca 25 min. 150 g smör. 50 g jäst
Vispa ägg och socker poröst. 150 g margarin. Klicka ut ca 1 msk smet i varje form. Grädda mitt i ugnen på 200 C ca 10 minuter. Relaterade 150 g margarin
E-postadress. Fyllningen består av en köttfärsfyllning med spiskummin som smakar lite som tacofärs. Russinen bryter av det salta och lite starka och oliverna bryter också av med lite saltsyrlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.