4 1 rödlök 4 minutfiléer av kyckling 1 msk olja salt och peppar 3 tomater 1 msk dragon 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 1 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk kinesisk soja 4 port ris eller annat gryn 1/2 ask gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hetta upp en nonstickstekpanna med lite olja i. Servera med ris och sallad. Klicka i färssmeten och stek små biffar tills de är genomstekta och har fin ljus stekyta på båda sidor
4 1 färsk kyckling (à ca 1,3 kg) 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 lime 2 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm peppar 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1/2 g saffran 1 knippe bladpersilja 1 granatäpple Till servering bulgur stekta skivor aubergine Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera med t. Blanda crème fraiche, garam masala, ingefära, gurkmeja, kajennpeppar och salt. Stek/grilla i upphettad stekpanna/grill några minuter på varje sida tills köttet är genomstekt
Smaka av att du får en bra balans mellan syra, sälta ochsötma. Havssalt och chiliflingor efter smak. Ställ i kylen en stund innan serveringen, så blir salladen saftigare och smakerna kommer fram mer
Men innan dess så blir det en tur ut till sonen, gosa med barnbarnen och titta till alla djuren. De skall också få en ny plats att bo på som är i angränsande till hagarna, men vem hade räknat med denna snön
Smaka av med salt, peppar och ev lite mer honung. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Currybuljongen medhettaoch färska tomater som såsar till sig så fint. Du kan göra grytan med kycklingfilé eller vegetariska alternativ som quorn och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.