Sättpå lock. Tillsätt kålen, och blanda om, gärna med händerna så det blir väl blan-dat. Lägg på en tallrik med en tyngd på och låt stå i kylen i 6 timmar
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
Därefter är kimchin redo att ätas. Använd då mineralvatten eller vatten från egen brunn)Dela 1 kg salladskål påmitten, ta bort botten och skär 3 cm breda strimlor
Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta. Titta till burken dagligen och tryck ner – använd rena redskap – eventuella uppstickande grönsaker under ytan
Förvara burken i rumstemperatur två dagar – lufta två gånger per dag. TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Inlägget Treveckorssallad med rödkål dök först upp på ZEINAS KITCHEN
chiliflingor, socker, fisksås, vitlök, ingefära, mycket fint skuren salladslök och morot. 11,5 msk fisksås. Lägg över kimchin i en tättslutandeplastpåse, pressa ur all luft och låt marinera i minst 30 minuter i rumstemperatur
En annan sak är att du ska släppa på trycket, men inte släppa in nytt syre, så lägg en hand på locket/korken, och låt ”gasen” pysa ut, utan att du lyfter på locket så nytt syre kommer in
Recepten, både på laxen och tilltuggen kommer från min mamma som ofta bjuder på just den här rätten. I nästa inlägg ger vi oss ut på en matsäckstur längst med kanalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.