Kikärtsbiffar med sötpotatis och halloumi ca 8 stycken biffar
1 paket
kikärtor
200 g
sötpotatis, grovt riven
200 g
halloumi, grovt riven
½ dl
hackad gräslök eller salladslök
1 dl
grovt hackad bladpersilja
½ citron,
rivet skal och pressad saft
salt och svartpeppar
1 tsk
vitlökspulver eller 1 riven vitlök
½ dl
ströbröd
1 ägg
Mosa kikärtorna och blanda med övriga ingredienser.
Smaka av smeten så du är nöjd med smakerna, låt den sedan stå en stund och "sätta sej".
Forma smeten till biffar, vi gjorde 8 stycken, och stek dom i stekjärnet på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
Vill du så går det också bra att steka biffarna i ugnen, lägg dom då på en bakplåspappersklädd bakplåt och stek dom mitt i ugnen på 225 grader ca 10 minuter på varje sida.
Börja med att skala och finriva sötpotatisen. Dessa saftiga, lite söta och kryddiga biffar, serverade med en klick ajvar relish och crème fraiche… Jag skulle kunna äta det här minst en gång i veckan
Servera halloumiskivornamed ugnsstekt sötpotatisoch rostad majs- och bönsalsa. Hetta upp en panna utan fett och rosta majskornen tillsammans med chilin så att de får en lätt gyllenbrun yta
4 500 g sötpotatis 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1 1/2 krm salt 200 g halloumiost 2 msk rapsolja 250 g valfri pasta 1 dl röd pesto 1 dl matyoghurt 65 g ruccola 1 kruka färsk basilika 1/2 dl rostade nötter eller frön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Pesto Basilika 25 % rabatt ICA 185 g Mer info Ladda kupong
Servera pastan direkt och toppa medhalloumi- ochsötpotatisblandningen samt rostade pumpakärnor. Skiva sedan i tärningar och blanda med den ugnsrostade sötpotatisen
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatismed rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.