11,5 msk
socker 3 msk ljus sirap 0,5 tsk salt 200 g nötter (mandlar, hasselnötter, valnötter)Smält ihop socker, sirap och salt i en ugnstålig stekpanna. Låt koka ett par minuter. Häll i nötterna när sockerblandningen har smält helt. Blanda och dra av från plattan när alla nötterna blivit blanka. Ställ in nötterna på 175 grader i cirka 15 minuter. Tag ut nötterna efter halva tiden och blanda runt. Tag sedan ur nötterna ur ugnen, slå upp på bakplåtspapper och pilla isär.
KanderadenötterPortioner. Lägg i nötterna när sockret bli- vit gyllenbrunt. Vänd runt tills de är täckta med karamelliserat socker och det börjar knäppa lite i nötterna
Blanda ner nötterna och häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt. När nötterna är klara, dra av bakplåtspappret från plåten så att sockret inte fortsätter värmas
Kanderad frukt- och nötblandning2,5 dl strösocker 2,5 dl vatten 1 msk glykos 8 krm ättiksprit 12 % 200 g blandade nötter (naturella) 200 g torkad frukt, skuren i små bitar (t ex tranbär och aprikoser)
nötter/ pecan, valnötter, mandel, cashewnötter salta. Bryt nötterna och toppa med. Fluffig Vit Chokladmousse med Socker Hallon och KanderadeNötter ca 4 pers
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.