Igår provade jag att göra det kalljästabrödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, olja, nötter ochäpplen. Tillsätt mjöl, känn efter hur mycket vetemjöl som behövs, degen ska inte vara kladdig med det får inte bli för mycket mjöl för då blir brödet torrt
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebrödoch det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
Den här varianten är smaksatt med äpple och vanilj, supergott. Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen
Musli med äpplejucie och kanel . Blanda honung, vatten, kanel och äpplejucie i en skål. Häll ner honungsblandningen i de torra ingredienserna och rör om ordentligt
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplenoch bananer i en skål. Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.