Desserten blev alltså en mandel och citronbotten medfärska bär och italiensk maräng. Som avslutning så gjorde jag en dessert som jag haft i tankarna länge – något medfärska bär och italiensk maräng
Här kommer receptet på de choklad/mandel/hallonbollar jag snackade om i helgen. Choklad/mandel/hallon bollar (ca 20 st). 1/2 dl mandelsmör. 1/2 dl mandelsmör
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Färska hallon med grädde och mörk choklad (4 port). 2 askar färska hallon. 2 askar färska hallon
Vispa till en tjock och fast smet, och vänd sedan ned mandeln. Det är samma botten som min tidigare pannacottatårta med hjortron, men den här gången med en chokladsmörkräm, citroncurdsgrädde och färska hallon
200 g cream cheese 1,5 dl vispgrädde 0,5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljpulver eller frön från 0,5 vaniljstång 5 smulade havrekakor, eller liknande 250 g färska hallon eller andra. 250 g färska hallon eller
Jag toppade min med naturell tjockyoghurt samt hackade rostade salta mandlar. Ni låter detta koka samman med en tjock krämig kokosmjölk samt garam masala
Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Chokladmousse tårta medmandel och hasselnötsbotten toppad med hallon spegel. Detta för mig mina kära läsare är höst på ett tårtfat med kraftiga mustiga smaker och kombinationen med fräscha hallon är klassisk och rent fantastisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.