Servera ihop medköttfärsröranoch gör gärna en dippsås till. När det gäller den här menyn så uteslöt jag tex potatisen och salladen och gjorde bara köttfärsröranoch bön- och baconröran
Smaka av med vegeta och svartpeppar. Lite vegeta och malen svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med kokt ris. Bryn färs och lök i matfett i en stekpanna. Tillsätt vitkål, morot, selleri, vatten och minifraiche och rör om
Det här blir mer en köttfärsröra än en sås. Oj, vad gott det blev att fräsa köttfärsen med sambal oelek, blanda med fräst purjolök och gul lök, röra ner krossade tomater och lite grädde till en röra
Lax, rödbetsbiffar medtrattkantarelleroch yoghurtdressing. När rödbetorna är klara, skölj de i kallt vatten och gnugga sedan bort skalet med vanligt hushållspapper
Stek köttfärsen så den får fin färg, krydda med samtliga kryddor utom basilikan. Grovriv morötterna och hacka löken, fräs det mjukt i hälften av olivoljan
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Det kanske till ochmed finns rester du kan använda. Ibland när middagen inte är planerad i förväg så får man ta och koka ihop något på vad man har hemma i skåp och skafferi
Det blev räk och tonfiskpaj och sen en bacon och trattkantarellpaj med vanligt botten. Kanske för att jag inte ätit paj på länge, men trattkantareller är ju så otroligt goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.