• Skölj paprika och skär på mitten, gröp ur kärnhuset. Det behöver inte vara krångligt att fixa till en lyxig middag, köttfärsfylldapaprikor är ett bra exempel
Vad sägs om att grädda lite pitabröd pågrillen. Sedan beror det även på storleken och de jag gjorde var nog i den storleken som de frysta pitabröden är
Då tändes grillen och på den blev det fylld lövbiff och naanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Låt sedan paprikorna svalna och dra därefter av skalet och släng bort kärnhuset
Svaret här hemma blev pyttipanna på stekhällen. Pyttipanna på stekhällen. Salt & peppar (ska du bjuda småttingar är det bättre att ställa fram detta på bordet i efterhand)
Min man har rötter på balkan och han brukar prata om sin farmors fyllda paprikor. Skölj paprikorna noga och skär sedan ett lock runt toppen, om den inte kan stå kan du försiktigt skära lite i botten så den kan stå, men inte så det går hål och fyllningen rinner ut
Oreganon , som doftar och smakar helt fantastiskt köpte jag i Botaniska trädgården på Kreta. Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfylldapaprikor med oreganodoftande getostkräm
Fisk funkar lika bra pågrillen som på spisen och jag tycker att det allra enklaste att laga små paket av folie, då blir det inget kladd och inget som bränner fast
Strimla zucchini och paprika och kör dem direkt på fatet i mikro, full effekt i 2 minuter. Vispa ihop olja och vinäger och slå det över de varma grönsakerna
Fyll på med vatten så det täcker köttet och koka långsamt i tre timmar. Tänd grillen, grilla köttet runt om och pensla glaze under tiden, tills du har en fin, knaprig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.