1 Vinägrett:Ansa
brysselkålen från trötta blad och skär bort den torra delen på stammen. Koka upp vatten med lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar. Sjud brysselkålen i 10-15 minuter. Slå av vattnet och låt dem svalna. Halvera brysselkålen och stek dem i en stor klick smör samt salt och peppar så de får lite yta runt om – gärna på lite högre värme så de får lite yta. Ös över i en skål.Skär bort stammen från grönkålen och skär ner bladen till lagom bitar. Stek i smör med salt och peppar. Stek på låg temperatur så behåller de sin gröna färg och blir inte brända. Slå på en skvätt äppelcidervinäger när grönkålen mjuknat och låt den fräsa in. Ha sedan ner grönkålen med brysselkålen. Strössla över mandelflarn.Blanda saften från en apelsin med olja, äppelcidervinäger och smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över salladen och blanda.
Hacka schalottenlöken fint och rör samman med sherryvinäger, rapsolja och honung. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Brysselkålssalladmedapelsinoch mandlar. Och här använder vi de andra fyra smakerna hejvilt för att balansera upp kålens beska och leverera en sjukt god sallad
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig salladmed bacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Skär bort stammen från grönkålen och strimla den. Hacka chilin, löken och vitlöken. Fräs bacon, kyckling, lök och vitlök i en stekpanna i några minuter tills den fått lite färg
Vill du göra rulltårtan lite festligare kan du glasera den med kokosblomsflorsocker utrört med färskpressad apelsin, och strö extra kanderade apelsinskal över
Den här matiga grönkålssalladen till exempel gör sig bra på julbordet, men kan förstås även ätas vid andra tillfällen, antingen som ensamrätt eller som tillbehör till något annat
Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladenoch blanda väl. Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja
Det blev grönsalladmed tomater i klyftor, apelsinbitaroch krispiga granatäppelkärnor. Men här kommer en härligt fräsch sallad som vi gjorde idag till middagen
Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.