Julig sallad med brysselkål, grönkål, mandel och apelsin
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk lökpulver
  • salt, peppar
  • smör
  • 150 g grönkål
  • 0,5 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl mandelflarn
  • 11 apelsin
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar
  • 1 Vinägrett:Ansa brysselkålen från trötta blad och skär bort den torra delen på stammen. Koka upp vatten med lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar. Sjud brysselkålen i 10-15 minuter. Slå av vattnet och låt dem svalna. Halvera brysselkålen och stek dem i en stor klick smör samt salt och peppar så de får lite yta runt om – gärna på lite högre värme så de får lite yta. Ös över i en skål.Skär bort stammen från grönkålen och skär ner bladen till lagom bitar. Stek i smör med salt och peppar. Stek på låg temperatur så behåller de sin gröna färg och blir inte brända. Slå på en skvätt äppelcidervinäger när grönkålen mjuknat och låt den fräsa in. Ha sedan ner grönkålen med brysselkålen. Strössla över mandelflarn.Blanda saften från en apelsin med olja, äppelcidervinäger och smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över salladen och blanda.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.