Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad och lite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlimeoch basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
hackad papayalimesaftstrimlad isbergssalladhackad ruccolahackad gurkafinhackad rödlökdelade körsbärstomaterhackad slätbladig persiljaolivoljaflingsaltHacka papayan och pressa över lite limesaftoch låt stå medan du skär upp övriga ingredienser (hade ingen lime kvar så det fick bli citron denna gång)
Så idag blev det ”Kyckling fylld medchilioch vitlöksröra”. Lägg en kycklingfilé mellan två smörpapper på en skärbräda och banka ut dem med hjälp av en stekpanna tills de är som platta skivor
½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Kycklingbitarna täcks av en gräddig sås medchilioch oregano. Detta är en väldigt enkel rätt att tillaga ochmed ingredienser som bidrar till en härlig kombination av smaker
½ urkärnad röd chilifrukt. - kyckling blir bara mer och mer populärt och går att variera i oändlighet. skivad vitlök, hackad chili, färsk eller torkad timjan
Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. ½ msk limesaft,. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Det blev kyckling i kokos ochjordnötssåsmed ris. Saftig kycklinginnerfilé blandas i en sås gjord på kokosmjölk smaksatt med jordnötssmör, kokos, sambal oelek och röd currypasta
Ta en stor stekpanna eller wok och värm med olja. Servera med jasminris. Häll på kycklingfonden och lägg i löken och häll på såserna och citronsaften med lite av cecten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.