11 tsk
pektin eller enligt paketRensa och skölj jordgubbar. Ta bort blomfästen. Skär i grova bitar. Blanda med socker och citronsaft i en gryta. Värm under omrörning, mosa ihop jordgubbarna och koka 5-10 minuter - sylten ska bli lite genomskinlig och få en skrynklig geléaktig yta. Extra hållbar sylt: Blanda natriumbensoat, pektin och 2 msk socker. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. Häll upp jordgubbssylten på väl rengjorda och uppvärmda burkar. Ett tips är att värma burkarna fem minuter på 100 grader i ugnen. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Förvara jordgubbssylten mörkt och svalt för bästa hållbarhet. Håller även i rumstemperatur. Förvara öppnad burk jordgubbssylt i kylen.
Nu frodas de röda bären i landen och det är dags att fylla på med jordgubbssylt i frysen. Det som tar tid är att rensa bären, sedan körs den snabbt i mixer/matberedare och vips har man en smarrig jordgubbssylt att festa loss på
Jordgubbssylt (LCHF/LC)Jag är nöjd. Jordgubbssylt. Jag har precis lyckats göra ett schysst syltrecept där sötningsmedlet inte kristalliserar sig dagen efter
Jordgubbssylt med lime och vanilj, ca 8 dl sylt. Det kanske inte är klassiska syltartider just nu, speciellt inte om man tittar ut genom fönstret på snålblåsten och snön
Hallonsylten som jag kokade för några veckor tog slut snabbare än jag hann blinka, så jag styrde stegen mot frysdisken för att köpa mer hallon och koka en ny sats
I helgen gjorde jag äntligen jordgubbssylt. Vad jag gillar med hemmagjord jordgubbssylt är att jag vet precis vad som är i den och jag kan få den konsistens jag vill
För någon dag sedan kokade jag en stor burk jordgubbssylt. Perfekt att ha på frukostgröten. Citronens syrlighet blir en god brytning mot jordgubbarnas och vaniljens sötma
Ingredienser. 300 g frysta Jordgubbar. 0,5 dl Vatten. 0,5 dl Honung. 0,5 tsk VaniljpulverGör så här. 1. Blanda alla ingredienser utom vaniljpulver i en kastrull och koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.