Jordgubbssylt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg jordgubbar
  • 1800 gram strösocker
  • 14 msk citronsaft
  • 11 krm natriumbensoat
  • 11 tsk pektin eller enligt paketRensa och skölj jordgubbar. Ta bort blomfästen. Skär i grova bitar. Blanda med socker och citronsaft i en gryta. Värm under omrörning, mosa ihop jordgubbarna och koka 5-10 minuter - sylten ska bli lite genomskinlig och få en skrynklig geléaktig yta. Extra hållbar sylt: Blanda natriumbensoat, pektin och 2 msk socker. Tillsätt under omrörning och koka i 2 minuter till. Häll upp jordgubbssylten på väl rengjorda och uppvärmda burkar. Ett tips är att värma burkarna fem minuter på 100 grader i ugnen. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Förvara jordgubbssylten mörkt och svalt för bästa hållbarhet. Håller även i rumstemperatur. Förvara öppnad burk jordgubbssylt i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.