I flera månader nu har jag provbakat massor av recept och mixtrat och haft mig inför smaktävlingen på Cupcakekalaset då jag vann med mitt bästa recept förra året så var det inte lika enkelt denna gången
Porchetta - ja, har blivit en midsommartradition för oss och våra goda vänner P och K. Bland de inbjudna bloggarna finns flera vänner och bekanta till mig
Så här i elfte timmen kommer mittbidragoch det är en kladdkaka med en twist. I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl ochtillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Viktigt också att man använder anjovis av skarpsilloch inte några sillburkar med anjovissmak. Janssonsfrestelsetillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också
Alfajores är en typisk sötsak som finns överallt i Chile, i varenda gathörn och konditori men kanske framför allt i hemmen i en hembakad version som enligt mig är de godaste
Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Polkagris- och chokladbiscotti. Tog ett recept som jag hade sedan tidigare och bytte ut smaksättningen till krossade polkagrisar och mörk choklad i bitar
Till sist har man i resten av mjölet och mjölken och rör om. ) Eftersom jag själv inte var hundra procent nöjd med denna så blev jag verkligen superförvånad och har just precis (efter några dagar) lyckas smälta in att jag faktiskt vann
Skala potatis och lök - skär dessa i tunna strimlor. Häll över ansjovisspad och grädde. Klassiker Ingredienser till 4 personer. 1 kg mjölig potatis 2 st gula lökar200 g ansjovisfilé3 msk ansjovisspad 3 dl mjölkfritt alternativ till grädde (jag använder havregrädde)3 msk glutenfritt ströbröd 3 msk mjölkfritt margarin Gör så här. Smörj en ugnssäker form ca 25x30cmVarva potatis, lök och ansjovis i formen - avsluta med potatis överst. Grädda mitten i ugnen på 225°C ca 45 minuter
Här serveras västerbottenpajen med en av mina två favoritsillsorter - nämligen årets. Det kan låta konstigt med sill som smakar av bacon och pepparrot men oj så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.