Så över till resterande delar av vår italienska kväll, vi ber redan nu om ursäkt för bildkvalité som är lite si och så, men det blir så när ljuset inte är riktigt tillräckligt
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Jag tänkte jag skulle delge er receptet på denna italienska smörgåstårta jag gjorde i helgen. Jag har använt smaker som salami, soltorkade tomater, mozzarella, färskost och knaperstekt bacon
Det blev en med italienskasmaker och den blev mycket uppskattad på kalaset. Jag tycker om smörgåstårtor men kände att jag ville göra en mer trendig tårta och med nya oväntade smaker
Fyllning. 4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. Till servering. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola
Auberginegratäng med italienskasmaker2 auberginer1 burk Mutti pizza sauce (finns på Coop bland krossade tomater)0,5 kruka basilika2 mozzarellabollar150 g parmesanostolivolja2 stora röda paprikorGrilla paprikan och riv bort skinnet
Här kommer ett fint recept på en pizza med härliga italienskasmaker. Det här borde man göra oftare, det är ju sååå mycket godare än köpepizza, enligt mig i alla fall
Igår var det såklart dags för den obligatoriska "fredagspizzan" igen. För det mesta så gör jag min pizzadeg med surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.