Stek istekpannan och servera direkt. Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först. - Läs hela inlägget här 2 dl vetemjöl. 2 dl rågsikt. 2 dl fil eller yoghurt
Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsättfil och sirap, arbeta ihoptill en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda istekpanna på mediumvärme
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det litetid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra liteenformigauppgifter som att knåda och forma en deg
Smula ner jästen i en skål. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsättsirap, havrekli, havregryn, salt och det mesta av vetemjölet
Så här till helgen blir man alltid sugen på nybakat bröd men man vill ju ha det NU, eller hur. Vem orkar vänta på en jäsande deg när man kanske inte tänkte på att man ville ha nybakta frallor till frukost förrän när man vaknar på morgonen
Här kommer ett recept på riktigtsaftiga och goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Jag håller verkligen tummarna för att några av er kommer att göra det för det här tycker jag är ett "måste testa recept"
Finnsinget som är så gott som en nybakad macka med massa gott pålägg på. Idag bakade jag dessa otroligt goda ”polarbröd” och jag njöt verkligen av varje tugga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.