Jag gjorde en lite lyxigare variant utan kokosfett (smör istället) och en skvätt espresso i - mumma. Nu när ni är som mest trötta på choklad, kola och julgodis kommer jag med ytterligare ett recept, inte jättebra tajming men jag tänkte att jag lägger ut receptet på denna lättbakade radiokaka innan jag glömmer det
E-postadress. Radiokaka,. radiokaka,. Radiokaka,. radiokaka,. RADIOKAKA. 19 december 2017 @ 12. 16. När jag var barn var detta något min mamma och mormor gjorde
Radiokaka -man förstår varför den heter så. Inte ett dugg svår att göra och även om jag faktiskt inte har smakat den än -det blir dagens efterrätt här hemma- så tror jag att den är riktigt god för den som gillar choklad och pepparkaka
Stjälp upp radiokakan ur formen på en skärbräda eller bricka. Klä en avlång brödform, ca 1,5 liter, med plastfilm eller bakplåts- eller smörgåspapper. Ställ radiokakan att svalna och stelna i 3-5 timmar eller över natten. Skär upp radiokakan i 1,5 cm tjocka skivor och servera
250 g kokosfett100 g ljus blockchoklad100 g mörk blockchoklad2 ägg3 dl florsocker20-25 st mariekexSmält choklad och kokosfett i en kastrull på svag värme, låt svalna
Radiokaka 40 minuter 2 ägg. 1. Klä en avlång bakform med folie eller plastfilm. 2. Smält kokosfett och blockchoklad i en skål i mikron eller i en skål täckt med plasfilm som sätts över en kastrull med hett vatten
En klassiker som även går under namnet ischokladkaka, källarkaka och kexkaka. Söt och god kaka som man måste servera kylskåpskall då den smälter fort i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.