Placera citronerna i en eller ett par väl rengjorda stora burkar. Hela citroner och lemoncurd är uppskattade burkar i påskgult som också är vackra dekorationer på buffébordet
Pressa ner citronerna i burken så att saft pressas ut och så de ligger så tätt som möjligt i burken. Tryck ner några lagerblad i burken och pressa i citronsaft från de kvarvarande citronerna så att citronerna i burken är täckta
Lägg sedan i citronerna och pressa ihop dem rejält med knytnäven. 6 ekologiska citroner vatten, kokande grovt salt saften av en citron lagerblad hela korianderfrön hela pepparkorn, gärna flera olika sorter Kryssa citronerna uppifrån och ner, men låt biten närmast stjälken hänga ihop
Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Därefter är de inlagdacitronerna hållbara i 2 månader. 4 citroner. 4 citroner
Inlagdacitroner à la MarocaineTvätta citroner, klyfta dem men utan att de faller isär, varva citronerna med grovt salt, lägg i en ren burk, peta ner kryddor
1 dl ättika. 12 dl socker. 13 dl vatten. 11 tsk salt. 11 st röd chilifrukt. 11 st citron. 12 st fänkålsstånd. 11 dl ättika 12 % 2 dl socker 3 dl vatten 1 tsk salt 1 st röd chilifrukt i tunna strimlor 1 st citron det yttersta finrivna skalet 2 st fänkålsståndBlanda ättika, socker, vatten och salt
Inlagda salta citroner är Magiskt gott. Eftersom att man lägger in citronen med skal och allt är det jätteviktigt att använda sig av ekologiska citroner eftersom oekologiska är väldigt besprutade
Förra året skrev jag om smakkompisen salta, inlagdacitroner. Citronerna behöver ligga och gosa in sig i minst fyra veckor innan du hugger in så det är bäst vi sätter igång meddetsamma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.