Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Servera såsen till makrillenmed kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. Koka upp vattnet med salt, lök i bitar, lagerblad, dill, peppar och ättiksprit i en kastrull
Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill. 1 hel makrill 5-7 kryddpepparkorn ca 2 lit vatten 2 tsk salt 1 knippe dill
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Smaka av med salt och peppar. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill. 5 dl gräddfil 2 msk majonnäs 1 msk chilisås 2 msk hackad rödlök 2 msk dill salt och peppar 200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt, spara några till garnering Garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.