Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Indiskt naan bröd. (Fatet kommer från Indiska). Naan bröd / Nan bröd. Överallt kunde jag läsa att det var näst intill omöjligt att göra bra nanbröd utan en riktig indisk tandoor – koleldad lerugn
Roti – Indisktbröd med grahamsmjöl. Receptet kommer ur kokboken ”Det indiska köket”. Ju längre norrut i Indien man kommer, det vill säga, ju längre bort från söderns risfält man befinner sig, desto vanligare blir det att servera olika slags bröd till maten
(ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”. Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Det här brödet är så gott. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.