Garnera med hackad koriander och servera med raita, en god currygryta eller en sallad. Den är full med smakar och så god att den egentligen kan serveras som en hel rätt utan något bredvid
Dessa görs på annorlunda vis, små rullar av hemmagjord deg med en vegetarisk och kryddig fyllning. Om du använder Indiskt mannagrynsmjöl så kan du hoppa över den biten
Man kan ersätta kött med den, fritera den, marinera den, läga i den i grutor och mycket mer. Det är en traditonell indisk ost som brukar göras på get eller buffelmjölk
Servera sedan som den är eller med färska bär och eventuellt lite kanel på. Jag har gjort glass en gång i mitt liv före detta, den gången misslyckades det totalt
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Testade ett recept med Kronfågels nya Smak på världen India- kryddmarinerade kycklingbitar. Själva kryddningen i den indiska är dock mycket mild så det känns som att man behöver plussa på det lite för att det ska bli lite drag
Just i denna boken hittade jag en supergod currymed inspiration ifrån Indien. En av mina favoritkokböcker är "Under valnötsträdet" med Anna Bergenström
Garnera med koriander. Servera med basmatiris som ev fått koka med 5 gröna kardemummakärnor eller nejlikor, papadums, naturell yoghurt och citronskivor
Det var faktiskt jättelätt, man kan bara steka dem med en stekpanna. Jag älskar indiskcurry och brukade äta det en gång om veckan när jag jobbade i Tokyo… Det finns många indisk restauranger i Japan
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Curry pasta hittar du i vanliga matbutiker, oftast bland asiatiska produkter
Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. 2 tsk röd currypasta (puré)
Blanda curryfräsetmed crème fraichen och smaka av med salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna i resten av oljan i stekpannan och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.