Chokladtårtan är smaksatt med cayennepeppar vilket visade sig vara ett helt genialiskt drag. Härom veckan firade en kollega 1 år på jobbet, och detta firade vi med en helt magisk och maffig chokladtårta
IlTempos nuvarande ägare, Peter Nordin, har också inspirerats och tagit fasta på de New Yorkiska influenserna och menar att restaurangen är en ”New York-italiensk-modern-rustik-fin-enkel-Ristorante”
Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Men sen blev det liksom aldrig av, det var varma sommarkvällar, picnicar, grill och diverse annat kom emellan, men den har funnits där hela tiden "snart måste jag bara provbaka den där tårtan"
Nu har vintern kommit till Blekinge. Smält smör och rör i socker, kakao, vaniljsocker. Jag brukar skära till chokladkakan så den blir helt slät på ytan men det är en smaksak
Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig =). Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt 3,5 dl vetemjöl. 2 msk vaniljsocker
Vilken tur då att pappa fyllde år. Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Illa av mig, är så mycket annat just nu som ska hinnas med. Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Blanda nu i kakaonsmeten i smör/socker blandningen och tillsätt dem vispade äggen, mjöl och bakpulvret som har blandas ihop och till sist chockladhacket
De kryddade nötterna tillför all den crunch man kan önska sig och mjukas upp av en digestive botten samt kondenserad mjölk och för att få en extra skjuts mörk choklad på toppen
Eftersom ingen av oss tycker om vanliga gräddtårtor (vi gillar varken sockerkaka eller vispad grädde) så brukar vi för det mesta välja andra mjuka kakor, typ kladdkaka eller liknande, istället för vanliga tårta till födelsedagsfikat
Jag tröttnade lite på att göra täckta tårtor och ville testa lite nytt. Hallon till dekoration. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är helt slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.