Vi Åretskock-bloggare följer honom vidare på hans resa detta år och vi hoppas på fler tillfällen. Han har pluggat hårt, läst tjocka franska matbibeln (som jag glömt namnet på men definitivt ska skaffa), jobbat stenhårt och arbetat med andra stjärnkockar i allt från NY till Paris
Idag är det inte så vanligt att man bjuder på hembakade småkakor. Ja nu tänkter jag ju inte på er alla kak-och matbloggare som bakar både små och stora avancerade kakor så det står härliga till…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för helaåret". Ös köttet med sky och vitlöksklyftorna och låt köttet stekas i ugnen ytterligare ca 20-30 min
På köpet får man dessutom en helt underbar sås. Alltså, det här var bara huuuur gott som helst. Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god
Sista halvtimmen vänder du bröstet uppåt så att det får fin färg även på andra sidan. Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre
Man behöver inte tillsätta så mycket vätska när väl ingredienserna ska i, såvida det inte är en gryta du ska servera, det kommer att räcka även om det verkar lite från början
Så fort det går för fyra härliga dagar att försvinna. Barnen och jag har påsklov i ytterligare ett par dagar så jag hoppas på en lika stor och gul sol på himlen som hela påsken
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt. Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn
Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 2017-07-30 @ 21. 5-7 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.