Flankstek med gräddig sås2 port300 g flankstek4 sharlottenlökar2 dl grädde1 dl vitt vin1 msk fransk senapsmörlite köttbuljongtärningSkiva köttet och stek i smör. 300 g flankstek
Vi tänkte att vi skulle slå ett slag för flanksteken. Det känns som en väldigt underskattad del och med tanke på priset och vad som kan åstadkommas är flankstek rena kapet
Så nu när ordningen är återställd är det dags att slänga upp ett nytt “Veckans Recept” för Frölunda Lilla Saluhall och kommer denna vecka bestå av den fantastiska styckdetaljen Flankstek
Jag gjorde en marinad till revben som vi grillade i ugnen. Blev kanongott, så denna marinaden kommer vi nog att använda ofta till många av sommarens grillningar också
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Nu så var det väl dags för ett liten inlägg. Vi köpte ett lamm och styckade och lade in i frysen för ett tag sedan, visst är det lite att pyssla med men sååå värt det om man får tag på bra kött
Servera den grillade flanksteken med ungsrostad potatis & grillsmör. Grillad flankstek med grillsmör 15 propoints2 portioner. 1 bit flankstek (ca 400 gram). Grillad flankstek med grillsmör 15 propoints. 1 bit flankstek (ca 400 gram)
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Kanske dumt att inte passa på att grilla ute nu när det är sommar, men ville gärna följa receptet
Yield. 8st. Vegetariska miniburgare med blue cheese, betor och citronmajonnäs. Servings. 4. Cook Time. 80 Min. Hamburgare med saffranspicklad schalottenlök, citronmajonnäs och serranoskinka
Flankstek är en fantastisk köttbit med fin textur och mycket smak. Till flanksteken serverar vi en enkel och riktigt god chimichurri som passar utmärkt till nötkött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.