Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat. 3 Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme, cirka 2 minuter. 4 Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning. Till servering 1 Servera med salladslök, jordnötter, koriander eller persilja och chili. 400 g strimlad kycklingfilé. 4 dl böngroddar. 2 ägg. 1 lime, rivet skal och saft
Hetta upp en stekpanna, gärna i gjutjärn, lägg i en liten klick smör och stek de tjocka citronskivorna ett par minuter på varje sida på hög värme - de ska få ordentligt med färg
4 250 g färska bönor t ex haricots verts eller vaxbönor 1 broccoli à 250 g 1/2 - 1 röd chilifrukt 2 salladslökar 1/2 sats kycklingmed sesam (se länk under steg 2) 2 msk rapsolja ca 4 dl kokt bulgur 1 riven vitlöksklyfta 1/2 tsk salt 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 1/2 dl sweet chilisås 3 ägg 1 msk sesamfrön 1 1/2 dl cashewnötter koriander Till servering limeklyftor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Förenklat skulle man kunna kalla den för het kletig kycklingmed nötter och ris. Dock är det kallt ute och man vill ha något som värmer, då är denna heta asiatiska kycklingrätt utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.