Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Serveras rykande heta i sin egen form. Skala räkorna. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. 500 g räkor med skal
1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt rödlöken, purjolöken och vitlöken. Rör ner räkorna, fortsätt sjuda såsen lite till så att räkorna blir varma
Ta bort från plattan och tillsätt ev räkor om du vill att det ska bli lite mer lyxigt och matigt. 200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade). Grytan200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade) 1 förp kikärtor (400 g) 2 gula lökar, i tunna skivor 1 röd paprika, i munsbitar 4 klyftor vitlök, rivna 2 tsk riven ingefära 1 förp krossade tomater (400 g) 1 dl grädde 1,5 tsk salt nymalen svartpeppar 1 dl matlagningsyoghurt (minst 10 % fett) 65 g färsk spenat
Fast jag tycker ofta att de färska ofta är lite torra och att de frysta har en för mig välfungerande slags vattnighet, som jag absolut begriper hur räkkonnässörer kan finna motbjudande
Räkor i het panna, är perfekt när du får oväntade gäster och snabbt vill fixa till något att äta. Hetta försiktigt upp oljan tillsammans med pressad vitlök, pressad citronsaft och citronpeppar i en gjutjärnspanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.