En fläskkotlett där kappan med fett sitter kvar som får gå i ugnen med lite äpple, tomat och lök, i slutet får den gå med lite grädde också som bildar en härlig sky till
Jag tillagar oftast hel kyckling på detta sätt men med olika smaksättning. Till detta serverades klyftpotatis och en sås på skyn (1,5dl), lätt creme fraiche (0,5 dl) och hönsbuljong (0,3 tärning)
Har haft en burk med hemmagjord glaze i kylskåpet sedan DENNA rätt gjordes i våras. Under tillagningen penslade jag på med glaze med jämna mellanrum och när köttet var nästan färdigt tog jag ut det och lät det stå under folie i några minuter
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Skala dem fint med en potatisskalare utan att det vita kommer med
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.