Så där stod jag med min ryggbiff och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Jag fick tips av en vän om att det såldes fin ryggbiff i bit billigt och det kunde jag inte stå emot
Lite nostalgitripp med andra ord. Det är lite av ett vågspel att ge recept på såsen, eftersom smaken kan bli väldigt olika beroende på vilken kryddblandning du använder
Servera tillsammans med kokt potatis och en god sallad, gärna med några björnbär i. Sås. Sila av bären, hit går bra att förbereda, vid servering hetta upp såsen och rör ner smöret
Jag funderar på att marinera en fläskytterfilé och se'n frysa ner den med marinaden. Vi åt ugnsrostad potatis o sötpotatis, sallad och en god lchf-rödvinssås (recept kommer)
Servera med den kalla såsen. Blandaihip allt till marinaden i en bunke och lägg ner kycklingen medans den fortfarande är varm, låt denstå och dra ikylen tills den kallnat
Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. 1Marinerad fläskfilé till buffé1 hel fläskfilé salt och malen vitpeppar 2 tsk torkad timjan 1 dl neutral olja 0,5 dl vinäger 1 tsk fransk senap 1 tsk salt 0,5 tsk malen vitpeppar eventuellt färska örterMarinerad fläskfilé till buffé
Basilikasås. Basilikasås. Såserna blir allra godast om de får stå en stund innan servering. Basilikasås. Lägg den i en ugnssäker form med en stektermometer och stek den i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är ca 60-65 grader
Helstektryggbiffmed grönsaksmix och parmesanPortioner. Parera ryggbiffen fri från senor, salta och peppra rikligt runt om och ge biffen en fin yta runt om på grilljärn
Rör om tillsammans med marinaden. Sås. 0,5 dl chilisås. Efter en solig helg blev Leif sugen på att få ta fram grillen från vinteridet för att grilla några kotletter i dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.