16-7 dl
vetemjölSå här gör du 2 timmar Lägg havrekrossen i en stor bakbunke. Koka upp 3 dl av vattnet och häll det över krossen. Häll i resten av vattnet (kallt). När blandningen är ljummen, 37 grader, smula i jästen. Blanda i olja, salt, havrekli, havregryn och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg. Sätt plastfolie eller lägg en bakduk över bunken och låt jäsa i 30 minuter. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut brödet till en rund bulle. Lägg bullen på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite med handen. Strö över lite vetemjöl och lägg en bakduk över. Låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 30-35 minuter. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler under bakduk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 7
Jag älskar nybakat bröd, för det är ju så gott. Ha upp degen på en mjölad arbetsyta och dela den i 16 lika stora delar (jag vägde hela degen, delade vikten med 16 och vägde sedan upp varje degbit för sig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.