Jag måste erkänna att jag är väldigt svag för kombinationen choklad och kokos. Basen är en helt vanlig kolakaka som jag har smaksatt med kakao och kokos
Tillsätt havregrynoch mjöl och arbeta ihop till en deg. Den här lilla kakan går snabbt och lätt att göra, den går bra att frysa (tinar på ett par minuter) och har en underbar smak av kaffe och choklad
Men självklart kan vi inte ha det så mysigt utan att lämna något gott till barnen och de snälla barnvakterna, så därför slängde jag ihop de här enkla havrekakorna till dem
Men vi kör på havregryn i denna familjen. Havregrynen mal jag i blender till mjöl. 5 dl havregryn (som mals). Låt jäsa i en timme och grädda i 225 grader i 20 minuter. 5 dl havregryn
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregräddeoch slutligen honung
Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregrynoch vatten och låt svälla i ca 20 min. 6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Knäckiga havreoch kokos-kolakakor med mörk choklad. havre,. Min mor bakade alltid dessa och jag minns så väl att jag älskade dom just för att dom smakade kola och påminde lite om knäck
Det visade sig bli ganska smuligt och lite torrt. Men jag har ingenting emot att sitta och plocka lite mindre bitar utan smör eller ost, det behövdes inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.