För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur. Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa över natten i kylen
Deg200 g mjölk, kall [2 dl] 30 g jäst 480 g vetemjöl, kallt [8 dl] 40 g strösocker, kallt [0,5 dl] 20 g osaltat smör, rumstempererat 110 g ägg [2 st] 500 g smör osaltat, för inkavling
Mina hastbullar finns det både honung och äppelmos i. Som tur var hade min vän Fredrik bakat hastbullar och lagt ut på instagram så då fick jag inspiration att också baka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.