Servera den gratinerade falukorven med ugnspotatisen ochbroccolin. Stek broccolin ett par minuter i olivolja i en het stekpanna och smaka av med flingsalt
Häll över till en ugnssäker form tillsammans med grädde, tomatpuré, tomatkross, kokt pasta ochbroccolibuketter, krydda med salt, peppar, oregano, cayenne och rör om ordentligt i formen
500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
Häll såsen över fisken ochbroccolin. Koka upp vatten, salt och buljongtärning eller fiskfond. Låt rinna av och lägg dem i en krans på ett smort ugnssäkert fat
Kyckling ochbroccolipaj med tomat och chilli. Paj är väldans smidig mat, man kan ha i vad man har hemma, det passar bra för lunchlådan och så är det ju gott
Inspirerad av både Kryddburken och Remsans bistro så blev det då äntligen dags. Härlig och lättlagad vardagsmat som jag nog inte ätit sedan jag flyttade hemifrån
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.