Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna. Så var jullovet slut och dom stora barnen har återvänt till ”normala” rutiner och en ny jobbvecka för en annan
Här kommer receptet på en hårligt god och söt rabarberkaka som är enkel att göra. Vit kladdkaka. Smöra och bröa en springform eller kläm fast ett bakplåtspapper
Sen har jag gjort den några gånger och den är god alltså. Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper. Första gången jag åt denna så var det på ett kyrkkaffe
De har en saftig och kryddig botten som smakar mjuk pepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet medäggvitaoch socker. Smält nötchokladenoch låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen
Låt svalna, skär sedan kakan i rutor och pudra med florsocker. Vispa sedan samman det, vetemjöl, kakao, strösocker, vaniljsocker och bakpulver till en smulig deg, lite som degen till smulpaj
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.